0
Not a bug

Chat / messaging notification does not clear in 19.0

PoorlyPCNigel 2 years ago updated by CedricS 6 months ago 15

The blue dot to indicate a waiting chat / message notification does not clear even after the messaging window is accessed. This worked correctly up until 19.0

ConnectWise Control Version:
20.4
Server Affected:
Host Client Affected:
Guest Client Affected:

Answer

+1
Answer
Not a bug

We added a delay to the clearing, which defaults to 10 minutes.

We'll have updates to the Advanced Configuration Editor and Edit Web.config AppSettings extensions shortly, but if you're on-prem and don't want to wait, look for AcknowledgeMessageDelaySeconds in web.config.

+1
Answer
Not a bug

We added a delay to the clearing, which defaults to 10 minutes.

We'll have updates to the Advanced Configuration Editor and Edit Web.config AppSettings extensions shortly, but if you're on-prem and don't want to wait, look for AcknowledgeMessageDelaySeconds in web.config.

Hi Eric,


So does this mean that a chat message will not be acknowledged anymore by opening the chat message on the web page?

It will, it just takes however long you've set the delay to.

Doesn't this mean that there's no way to acknowledge the message other than to respond to it or just wait for the delay time to have passed?

This was three months ago and there doesn't seem to be an option in Web.config to change this yet.

https://docs.connectwise.com/ConnectWise_Control_Documentation/On-premises/Advanced_setup/List_of_web.config_settings

Nor is there in the web.config editor extension.

When will we be able to edit this to a more useful time frame?

Sorry about the wait. Both extensions are in QA now.

Thanks, Eric. I'll wait for those extension updates and have a play around.

Approved the Advanced Configuration Editor extension today. You can find the setting under Configuration > Web Configuration > Other Settings

Thanks Eric. I've uninstalled and reinstalled the ACE to pick up the latest version but now the Configuration options are now all blank whether I click on Web Configuration > Other Settings or any of the other options. I have logged in and out - is there anything else I need to do to refresh this ?

Sorry for the delay. Did you find a resolution to this?

+1

I also reported this. I liked the old behavior where I could click in the chat and it would clear. Oh well, progress?!

Thats the stupiest thing I have ever heard.   Why would anyone want to know for ten minutes you had a new message you have read.   Please fix it!!!!!

Doesn't that discount the "chat" part????   If you are chatting,  you want to know quickly you have a nee message.  

Hi Karen, 

We added a delay to the clearing, which defaults to 10 minutes. You can edit this value down to whatever you prefer using the Advanced Configuration Editor extension. Once the extension is installed, go to the Configuration tab on the Admin page, then Web Configuration -> Other Settings -> Acknowledge Message Delay.


+1

So, does that mean my default is set to something else? The notification blue bubble has been there for at least three weeks.

I checked and it is set to 10 minutes. So, this appears to be a bug IMO.

Commenting disabled